Обавештење:

Поштовани студенти, жиро-рачун Академије

мења се дана 26.04.2019. године

Рачун је: 325-9500600032162-79

 

Обавештења

Галерија - Јахорински пословни дани

  

   

 

 

2013. године, у периоду од 5. до 9. марта одржана је друга научно-стручна конференција са међународним учешћем под називом ЈАХОРИНСКИ ПОСЛОВНИ ДАНИ: предузетништво, гастрономија и туризам (ЈПД-ПГТ-2013) на којој су узели учешће и представници Високе школе “Академија за пословну економију” из Чачка у саставу, Доц. др Душко Јовановић, др Драган Булатовић и Мр Јелена Петровић. Организатори конференције су Економски факултет Пале-Универзитет у Источном Сарајеву и Центар за иновативност и предузетништво-Универзитет у Зеници. Теме од интереса су биле:

  • Економски раст и развој
  • Регионални и рурални развој
  • Прекогранична сарадња
  • Конкурентност
  • Иновације
  • Тржиште рада и људски капитал
  • Природно окружење
  • Порези
  • Квалитет 

У фази припреме за овогодишњу научно-стручну конференцију на Јахорини пристигло је више од 140 научних и стручних радова од којих је после рецензије остало за објављивање у монографији 70 радова који ће бити објављени на скоро 500 страница.

Конференцију је отворио декан Економског факултета Пале Проф. др Љубиша Владушић, Проректор Универзитета Источно Сарајево, Проф. др Радослав Грујић као и председник студентског Парламента Александар Главаш пред око 150 званица, учесника и гостију конференције Јахорински пословни дани. Уводно излагање на свечаном отварању одржали су: Проф. др Драган Магаш из Хрватске, под називом: "Стварање мрежа и оптимална разина управљања туристичком дестинацијом", Проф. др Дарко Петковић из Босне и Херцеговине, под називом: "Потенцијалне перспективе развоја мреже малих аеродрома Јадранског залеђа“, као и Проф. др Естхер Гарциа Мартинез са Универзитета у Гирони, Шпанија, под називом: "Туризам у регији Гирона“, Цоста Брава.

Радни део конференције ЈПД 2013 је настављен истог дана, као и у наредна два дана, у преподневним и поподневним часовима.

У првој, а можда и најбитнијој сесији из области туризма, своје радове су презентовали и представници Високе школе “Академија за пословну економију”, из Чачка са темом "Маркетиншка оријентација у функцији развоја савременог туристичког предузећа у Србији", коју су написали Доц. др Душко Јовановић и Мр Јелена Петровић, као и др Драган Булатовић са темом "Унапређење конкурентности туристичке дестинације имплементирајући енергетску ефикасност и обновљиву енергију".

Организатор конференције је сваки дан за госте и учеснике организовао пратеће културне садржаје, као што су свечани концерт посвећен гостима и учесницима, потом вече латино плеса, као и свечани банкет у прелепом амбијенту ресторана "Колиба", где је настављено дружење и подељена радост организатора због завршетка друге по реду, успешно организоване научно-стручне конференције.  Није било госта или учесника који се није захвалио организатору за добру организацију и прелепе утиске које носе са Јахорине, а за представнике Високе школе “Академија за пословну економију”, из Чачка била је ово конференција, на којој су постављени темељи будуће плодоносне сарадње са  Универзитетом у Гирони из Шпаније, као и са Економским факултетом-Универзитета у Источном Сарајеву, што ће нашим садашњим и будућим генерацијама студената омогућити посете и стручно усавршавање на Универзитетима и ван територије Србије. 

Вредно је напоменути да је на овогодишњој конференцији Висока школа “Академија за пословну економију”, била једина из редова приватних Високошколских установа.  И као што једна древна изрека гласи: "То што границе не постоје, не спречава нас да се према њима упутимо", с правом можемо рећи да је Висока школа “Академија за пословну економију” изабрала слоган који дефинише основ свих њених активности.

"ВЕРУЈ У СЕБЕ - СВЕТ ЈЕ ТВОЈ!"


     

Манифестација индекс 


 

Прослава дана Академије


   

Сараднице на ,,Академија за пословну економиjу" 


    

Одбрана завршних радова 

 

1484595
ДанасДанас157
ЈучеЈуче663
Овог месецаОвог месеца33709
УкупноУкупно1484595
Највише: 05-24-2020 : 6896
Тренутно на сајту: 4

Посетите нас на:

 

  

 

АКАДЕМИЈА ЗА ПОСЛОВНУ ЕКОНОМИЈУ ЧАЧАК

Чачак, Булевар Вука Караџића бр. 5
Тел: 032/345-067
         032/311-149
Тел/Фаx: 032/330-290
Моб: 064/405-0-405
          064/119-47-13
Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.