ВЕРУЈ У СЕБЕ - СВЕТ ЈЕ ТВОЈ

ВЕРУЈ У СЕБЕ - СВЕТ ЈЕ ТВОЈ

Хумана Академија

Ко је ова хумана девојка? 

 Хумана Академија подржава и награђује најбољег студента и великог хуманисту 

Данијела Павловић дипломирани економиста и студент мастер академских студија награђена је од Академије заснивањем радног односа и избором у звање сарадника у настави и бесплатним школовањем до завршетка докторских студија, за врхунске резултате у току студија на Академији и велики труд у хуманитарним акцијама.

- Поред лепих обавеза које имам у развоју и афирмацији наше Академије, волонтер сам у удружењима која пружају психосоцијалну, емотивну, материјалну помоћ и подршку оболелој деци и њиховим породицама, током дугогодишњег лечења. Често своје слободно време користим за волонтерски рад (игру, дружење, разговор...) са малишанима и адолесцентима на хемато-онколошким одељењима у различитим камповима током целе године, намењеним психосоцијалној инклузији и опоравку деце и адолесцената после лечења. Академија у свим активностима подржава Данијелу Павловић и њен рад као и удружење НУРДОР (национално удружење родитеља деце оболеле од рака).

Академија даје и конкретну помоћ у виду бесплатних студија, основнх и мастер, у трајању од 5 година за три студента која су преболели најтежу болест или имају у породици поред оболелог детета и здравог члана који би желео да студира.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ДАНИЈЕЛЕ ИЗ ЛЕСКОВЦА КОЈА ЈЕ ПОБЕДИЛА РАК: Била сам непокретна, људи су бежали од мене као да сам ЗАРАЗНА, АЛИ НИСАМ ОДУСТАЛА!

САДА ПОМАЖЕ ДРУГИМА У БОРБИ

СРБИЈА 17.02.2018. 13:30 часова

ЛЕСКОВАЦ - Имала је само 11 година, петице у дневнику, а смешила јој се и спортска каријера, када је на рутинском прегледу откривено да има акутну леукемију. Сада има 25 година, асистент је на факултету и спрема се да упише докторске студије.

Како преноси Југмедиа, реч је о Данијели Павловић из Лесковца, девојци која је последњих година стални посетилац акцијама НУРДОР-а, која насмејано и храбро позива на хуманост и помоћ деци оболелој од рака, истовремено тражећи да се сетимо оних малих хероја који нису више са нама.

"Била сам атлетичарка и спремала се да играм за репрезентацију. Здрава као дрен, никада ме ништа није болело. На рутински спортски преглед се нисам ни обазирала. Али одмах после прегледа ми је речено да имам акутну леукемију – рак. Био је то за мене шок, као гром из ведрог неба, посебно за моје родитеље, што ми је било веома тешко“, почиње своју исповест ова љупка Лесковчанка за Југмедиу. 

ФОТО: ЈУГМЕДИА/МИЛИЦА ИВАНОВИЋ

Кренула је битка за живот, најпре у Тиршовој у Београду и наставак терапије на Хемато-онколошком одељењу у Нишу.

"Било је и великих криза, једног момента сам била непокретна, па сам остала без косе. Можда ми је, ипак, најтеже пало то неразумевање од стране околине, другова… Сви су се буквално плашили и померали од мене као да сам заразна. Тешко су ми падала и забринута лица родитеља и то што су понекада несвесно показивали страх од моје смрти. Само сам ја знала да ћу преживети и негде тај позитивни однос, чини ми се, помогао је", додаје она.

Иако је после повратка у школске клупе уложила велики напор да савлада пропуштено, редовно се борила за добре оцене у индексу на економском факултету и мастер студијама, ова млада Лесковчанка живот гледа другачијим очима за разлику од многих њених вршњака.

"Лепо је бити успешан, добар у ономе што радиш, али то је нешто што ми није приоритет. Најважнија је срећа коју осетите што су сви око вас живи и здрави, а срећном ме чини и сам осмех људи, понајвише тај осмех који многима недостаје", каже Данијела.

Током двогодишњег лечења стекла је пријатеље у несрећи. Другове и другарице са којима се и данас дружи или чује.

"То су нераскидива, вечна пријатељства. Стекла сам пријатеље за цео живот. Нераскидива веза, јер знамо шта смо преживљавали у најтежим тренуцима и били смо велика подршка једни другима. Нажалост оно што је за мене болно то је што сам остала без пуно пријатеља. Неки нису добили ту борбу и то је једна болна тачка када се враћам уназад", објашњава Лесковчанка.

Данијела је већ 10 година волонтер НУРДОР-а, чији су јој чланови преко социолошких и психолошких радионица помогли да не падне у духовну кризу и да се касније што брже врати нормалном животу.

"Та подршка је, осим терапије, нешто највредније што се добије. А ја сам прошла кроз једну велику животну лекцију коју желим да поделим и са болеснима и са здравима, да пробудим хуманост и разумевање, да деци покажемо да рак није заразан, да се болесна деца не дискриминушу, да цела заједница отвори своје срце за њих“, додаје Данијела која је са 13 година победила злокобну болест.

(Курир.рс/Југмедиа, Милица Ивановић/Фото: Југмедиа, М.И.) 

Чланак је преузет из: 

 

2317640
ДанасДанас110
ЈучеЈуче401
Претходне недељеПретходне недеље1524
Овог месецаОвог месеца37718
УкупноУкупно2317640
Тренутно на сајту: 5
DEBUG
Time:[0.027462005615234sec]

Посетите нас на:


АКАДЕМИЈА ЗА ПОСЛОВНУ ЕКОНОМИЈУ ЧАЧАКАдреса: Булевар Вука Караџића бр. 5
Чачак
Тел: 032/345-067
        032/311-149
Тел/Фаx: 032/330-290
Моб: 064/4050-405;064/119-47-13
Еmail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.